Erdei gyümölcsös-csokoládés brownie torta

január 09, 2015

01_erdei-gyumolcsos-csokolades-brownie-torta.jpg

A brownie tészta a gluténmentes sütésben jó barát lehet - főleg, ha az ember odafigyelve készíti -, hiszen eleve egy kevésbé száraz, masszív tésztáról van szó. Viszont igen tömény, ezért is passzol hozzá jól a könnyű csokikrém és az erdei gyümölcs. A mai recept kapott egy kis csavart: a gyümölcs mellett egy kis csokoládé ganache is ellensúlyozza keserűségével a csokikrém édességét.

Ugyan nem a leggyorsabb, de igen könnyű recept. Semmi turpisság nincs benne, kezdőknek is ajánlott:)

Hozzávalók:

A tortalaphoz

A csokoládé habhoz

A csokoládé ganache-hoz

---------------------

A tészta elkészítése:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük légkeveréssel.
  2. Közepes lángon egy edényben felolvasztjuk a vajat a csokoládét a vízzel, majd félretesszük amíg kihűl.
  3. A lisztet a sütőport a cukrokat és a kakaúport összekeverjük egy külön tálban.
  4. A tejfölt a tojásokkal és a sárgájával habosra verjük, majd belekeverjük az olvasztott csokoládés, vajas, vizes keveréket is.
  5. Kanalanként hozzákeverjük a lisztes keveréket is és csomómentesre keverjük.
  6. 3 felé osztjuk a kész tésztát és egy sütőpapírral kibélelt tortaformában egyesével 15-20 perc alatt készre sütjük a lapokat. (kicsit olyannak kell lennie mint egy brownie tésztának= nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad és szétesik)

A csokoládéhab elkészítése:

  1. A csokoládét vízfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk kézmelegre lehűlni.
  2. A vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliaaromát és a tejszínt, és ezekkel együtt is habosra verjük.
  3. A vajkrémhez hozzáadjuk a kézmelegre hűlt olvasztott csokoládét, és a hűtőben pihentetjük 10-15 percet.

A csokoládé ganache elkészítése:

  1. A tejszínt a vajjal és a csokoládéval egy vastag aljú edényben felforraljuk, majd hagyjuk kézmelegre hűlni.
  2. Ha lehűlt, robotgéppel ezt is habosra verjük.

A torta összerakása:

  1. Az első tortalapra rákenjük a csokoládéhab felét és megszórjük gyümölccsel.
  2. Majd a második törtalapra kerül a csokoládéhab másik fele, és szintén egy adag gyümölcs.
  3. A legfelső tortalapra a csokoládé ganache kerül, és szintén egy adag gyümölcs.
  4. Hűtőben kb. 1-1,5 óra alatt megszilárdul, és lehet is enni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása